torsdag 27 augusti 2009

Blixtar och dunder kräver varmchoklad :)

Liten brun naken kille vid frukostbordet. Solen letar sig in, han sitter där glad och äter smörgås.
Hans fötter är så söta under rumpan, precis så som han såg ut när han va liten, va fort dom växer!
Små fötter, 3 dagar gamla

Liten go bebis!

I går kan man lugnt säga att det regnade lite här ute på Värmdö.....
Det åskade och blixtrade och ÖSTE ner! Ja kröp upp i soffan med denna....
En kopp varm choklad med grädde! I bland är livet bra underbart!

Jag brukar plocka blommor i trädgården och ställa på vardagsrumsbordet/köksbordet, just nu pryder denna bukett mitt vardagsrumsbord.



Å helt plötsligt blir de tyst, kollar, å då har Rasmus somnat i soffan! Helt väck, inte ens "älskling, vaknar du nu får du en glass" hjälper!!!

Ni som har barn vet vad detta betyder..... jo, att han inte kan somna sen vid 20 då han "ska" sova.

Snorig å skitig... vet ni va ja gjorde när ja insåg att ja inte skulle få liv i ungen??
Ja klippte honom!!! Han gillar inte att klippa håret, så ja passade på. Kunde ta sidorna och uppe på huvudet, så nu har han hockyfrilla :) Men inte en allt för farlig en :)

tisdag 25 augusti 2009

Träningsvärk

Vill ni veta nå pinsamt! Ja de e klart ni vill :)
Ja har ont i armarna, träningsvärk! Efter vaddå tänker ni, inte göra nått kan väl inte va så jobbigt ;) Å ja hade samma tanke, tills ja kom på att de är efter att ja klippte gräsmattan i onsdags! Usch pinsamt! Då måste man helt klart börja träna mer, ja tränar ju inget alls just nu... :( dumma ja, har tappat allt som har med träning och mat att göra helt. Måste vi göra nått åt... en annan dag, för nu ska ja ta en mazarin ;)

måndag 24 augusti 2009

4 månader kvar till jul!!!



Vet ni?? I dag är de 4 månader kvar till jul :)
Ja vet, ni njuter sökert av hösten, av att göra äppel/blåbärspaj, sylta och safta :)
De gör ja me... men i hemligehet, i smyg när ingen ser, så lyssnar ja på julmusik och bläddrar i jultidningar, drömmer om den perfekta julen :)

I år har jag alla barnen på julafton, då är julen som bäst! :)

Ja har gjort en liten video med bilder från de tre senaste jularna... åååå den va underbar att göra :)

Å kusin Camilla... hoppas din underbara dotter bli glad nu, hon som gillar att titta på bilder, nu blir de en massa nya bilder i videon att glutta på :) Kram på er!

söndag 23 augusti 2009

Bästaste grannarna slutar aldrig att förvåna!

Det blev inge staket för mig i dag.... för bästa grannarna Lotta och Calle kom ner och fixade de åt mig!!! De är sant! Underbara, dom är helt underbara!! Jag hade precis klippt färdigt gräsmattan och skulle ge mig på staketet när Calle dök upp i snickarbraller! Det är fortfarande mycke kvar, men Calle skruva upp alla de bitarna som redan va kapade. Så under tiden Calle skruva kunde ja städa baksidan och röja lite bland odlingarna!

Bla åkte dessa sötnosarna upp :)

, ja syftade inte på Rasmus utan på morötterna :)
Mina första egenodlade morötter :)



Vad skulle ja göra utan mina bästa grannar???

lördag 22 augusti 2009

MUMS bästa grannar!


Ja va säger man, de finns nog inte ett underbarare lag ett mitt Värmdölag :)
De va så härligt att få kliva in i ett omklädningsrum igen med dessa tjejer!
Kortet ovan är på Malin och Emmelie, som inte bara spelar med Kajsa utan även går i hennes klass.


Micke sätter på captensbindelEmmelie. Vi tappade våran riktiga bindel på en match i våras, så vi kör med tejp, varje gång surar jag över att jag glömt att köpa en captensbindel! Att de ska va så svårt att komma ihåg!



Omplåstring redan innan match, Lasse hjälper Julia med ett skavsår.

Jag tog med mig Rasmus på matchen, jag brukar försöka hitta barnvakt till honom, för de är svårt att koncentrera sig på tjejerna när han är med. Men han ville så gärna följa me, så de fick han. Här står han och vinkar och roppar på Kajsa när hon värmer upp, de är hon som kommer sist i bilden.




Han va så duktig och höll sig utanför plan när tjejerna började, innan stod jag i mål och han sköt :)



Men så precis när matchen började kom Rasmus farfar!! Kul att han ville komma och kolla!
Eller kolla och kolla, Rasmus satte honom i arbete direkt å en korv hann vi att tigga till oss också, ja hade glömt plånboken hemma. Inte vidare rutinerat!

Kolla in, vissa Gustavsbergstjejer va verkligen mycke större en våra.


Kajsa-innkast


Matchen är slut, ja har sagt till Rasmus att han kan gå in till Kajsa på plan, vilket han snabbt gjorde. Gustavsberg gjorde 2 snabba mål, tjejerna fegade och gick inte in i situationerna som dom brukar, så vi förlorade tyvärr med 2-0.


Ser ni en liten turkos kille mitt inne bland alla tjejerna :)


Go go go lillebror blir upplyft och buren av plan.
I da har jag lyckats fixa Rasmus rum. Rasmus och Madicken har ju bytt rum... igen...
Luften gick helt ur mig för ett tag sedan och båda rummen har stått i total kaos. Men i da har ja lyckats få ordning på Rasmus rum. Känns SKÖNT! Men stackars Madicken... hon lär knappt komma in i sitt. Dom kommer ju på måndag, mina fina tjejer, så vi får se om ja hinner fixa hennes rum innan hon kommer, eller om de blir staket i morrn. Grannarna har börjat kommentera mitt staket, så ja kanske borde göra de klart......
Ja va helt slut efter allt röjande i Rasmus rum... tänkte, usch fy blä, laga midda, va tråkigt, va ska vi äta.... men som en gåva från ovan hörde världens bästa granna Lotta av sig å undrade om ja ville äta med dom..... ehhh om ja ville!!! Ja fick möggelost lövbiffar med sallad och potatisgratäng! Men gud så gott! Kan man ha de bättre... tror inte de :)

fredag 21 augusti 2009

Nervös

Vet ni va de här betyder (bilden under alltså :)

Jo de betyder att Kajsas fotboll har dragit igång igen!!


Så här fint är mitt kök just nu.... fullt av blå/vita tjejtröjor :)
I kväll är det match. Dom lär åka på pisk för dom skall möta ett av de bästa lagen i cupen. Det är bortamatch, men då motståndarlaget är ett Värmdölag, Gustavsberg, så blir matchen 2 min med bil fån oss. Så håll tummarna, 17,30 är de dax för match, å håll tummarna för att ja kan stå... har legat hela dan, har så ooooont! Men nästa vecka måste ja va bra, för nu kan ja inte missa mera skola!!!

torsdag 20 augusti 2009

na nananana na nananana na nanananaaaaa

Vad säger man när bästa grannen kommer över med en påse fylld med detta!!??

Jo man säger ÅÅÅÅÅ TACK, å tänker, JIPPY mazariner till middag :) Alla barnen som stod runt om tänkte också jippy, men till dom sa ja vuxet och moget att nej, det är inte lördag i dag, men i morrn kanske vi kan ta en bit var och mysa på. Barnen gick på de. När Rasmus sen smet över till grannen för att "tigga till" sig lite pannkakor..... där stod jag med maten färdig när Emmelie snällt kom ner å sa att Rasmus minnsann satt hemma hos henne å åt. Jaha tänkte ja, å tog mig en mazarin :)

Sen måste ja visa en sak jag är väldigt glad för!! När Madicken va liten hatade hon att tvätta håret (ja ja, hon suckar fortfarande ljudligt och högt när de pratas om att hon borde duscha å tvätta håret) hon fick panik och slog halvt ihjäl sig varje gång hon hal som en tvål gjorde allt för att komma undan vatten över huvudet.

De va jättejobbigt och kändes som ett övergrepp varje gång man med halvt våld kämpade sig igen hårtvättning. Men nog om de, nu skulle ja ju berätta om nått ja va gla över.....

Å de gäller denna lilla badkille! Som är totalt orädd för vatten!


Gladeligen och på helt egen initiativ häller han vatten över huvudet....


Drar bort de värsta med händerna och frågar sen glatt....

Mamma, ligger mitt hår snyggt??
Jaa svarar ja glatt.


Här bak också frågar han??
Japp, bak me , jättefint är de, svarar jag.
Bra säger han och fortsätter hälla vatten över huvudet.



Kolla hur de rinner utan att han bryr sig utan leker vidare!!
Helt fantastiskt tycker ja, skönt att han är så orädd för vatten :)
I dag är de ju torsdag... de vet ni nog :) Men här hemma i Ösbydalen är torsdagar veckans höjdar dag... dagen vi väntar hela veckan på... dagen då GLASSBILEN kommer!!
Vi satt väl ca 30-40min å väntade på glassbilen i da. :)
Jag hade tagit med mig kameran, för ja ville videofilma och visa er hur lyckliga barnen är när glassbilen kommer, lika stort som jultomten!! Men batterierna i kameran va slut!!! Prutt! Får bli en annan gång!
Tjuten som kommer från barnen när glassbilen närmar sig är i falsett, överlyckliga, förväntansfulla och olidliga för oss vuxna!
Ja skratta lite å frågade grannen (Calle) om de inte vore jättetrevligt om vi skulle fira jul ihop :) Han såg dock inte lika road ut, han såg nog dessa tre skrikande barnen framför sig, otåliga, rivandes i paket och falsett skrikande efter tomten hela dan :)

onsdag 19 augusti 2009

Suttit på akuten i da :(

Så har skolan börjat även för mina döttrar.

Börjar man i 3:an, som Madicken gör, springer man och möter varran med kramar...
Som Therese som kom springande mot oss när vi kom, så försvann hon och Madicken...


Börjar man i 5:an som Kajsa står man å hänger i små gäng å säger tja, när nån kommer.

Det är Kajsa som står ensam i svart... hennes gäng hade inte kommit en.




Sen kom alla lärare ut, detta är va de "fest tema" förra året va de idrott, då kom alla i nån slags idrottsdräkt, men som sagt, detta året va de fest.


Sen presenterar sig lärarna en efter en. Kajsa och Madicken har samma klassföreståndare, eller mentor som de heter nu för tiden...


Sen försvinner alla in i sina klassrum, jag följde med Madicken in, eftersom ja satt i Kajsas på avslutningen. Det är kul att se hur mycke alla barn har växt under sommarlovet!
Så nu har alvaret börjat igen, me jumpapåsar, läxor och föräldramöten....


Finns det nå goare en att få äta egenodlade grönsaker??!!
Dessa har dock inte ja lyckats med, mina är kortare och tjockare....
Dom här godingarna kommer från torpet (mamma och björnes landställe) Jag fick morötter, lök och potatis. Så dessa och potatisen åkte in i ugnen med lax i går, MUMS!


Just nu är de fullt ös på gatan, dessa små vildingar röjer runt :)
Världens bästa ungar.... fast just nu är det väldigt tyst, så ja måste nog snart gå å kolla vad dom gör.

Min Rasmus


Rasmus


Emmelie
Jag har varit på akuten i dag, å de va som jag trodde, jag har urinvägsinfektion. När läkaren slog mig i ryggen trodde ja att ja skulle tuppa av så sjukt ont gjorde de! :( Kan knappt sitta upp, har så ont i magen. Just nu är de inge vidare kul att vara ensam mamma kan ja lova, för en 3 årig bus Rasmus gör inte som man säger, å har ingen vidare lust att ta hand om sin mamma eller laga mat. I da är ja en hemskt tråkig mamma som faktiskt längtar efter att han ska sova, eller önska att nån kunde komma å hjälpa mig så ja kunde få ligga i sängen å tycka synd om mig själv.

tisdag 18 augusti 2009

Hallå, var e min energi???

Men vad är det med mig??? Ja känner mig helt slut, orkar ingenting! Klädhögarna växer, likså gräsmattan och alla buskar/blommor som skall klippas å tas hand om. Madickens och Rasmus rum är fortfarande kaos, hälften av deras grejer står fel, hälften ute i hallen. Madicken har inte ens nån säng.... Jag orkar inte, ingenting! Jag längtade för ett tag sen till skolan, nu orkar ja knappt gå dit. Ja måste söka praktik.... känns lika enkelt som att bli statsmenister....

Varför är de så här, att ja är så slut, är de för att ja har slitit som ett djur den senaste tiden och nu är all energi slut? Hur får ja tillbaka den då?

Har ont i magen ( och kissar taggtråd, sorry alla men som läser, vet att de e mer en vad ni vill veta!) Kan knappt sitta så ont gör de, kan inte sova på nätterna för de gör ont/ e obehagligt.

Kan de inte komma en god fe å slå med sitt spö över mig å ge mig lite ny energi!!

Kollade in studieförbundets hemsida i går och mina kurser har kommit upp på sidan :) Kul!!
Dessa kurser är de:
Scrapbooking Tema : Julkort OBS!
VÄRMDÖ Sön15:00-18:00 2009-11-29 300 kr

Scrapbooking Tema : Älskade barn
VÄRMDÖ Sön13:00-16:00 2009-11-15 300kr

Scrapbooking Tema :Bröllop
VÄRMDÖ Sön13:00-16:00 2009-10-04 300 kr

Scrapbooking Tema :Drömmar i vitt / Vintervita drömmar
VÄRMDÖ Sön13:00-16:00 2009-11-08 300 kr


Gå in HÄR om ni vill kolla/boka! :)

måndag 17 augusti 2009

Grattis på 70 års dan i dag!



Hej Pappa

Hur har du de i himlen? Om du får välja så äter du väl kräftor och en massa frukt hela dagarna och sitter och spanar på oss, dina barn.
Mediumet jag pratade med för ett tag sedan sa att du alltid är med mig nu. Att du har funnits här för mig nu när det har varit tungt. Har du de pappa? Finns du här hos mig?

I dag är det din födelsedag, du skulle ha blivit 70 år i dag! 70 år, de e ju galet! För mig blir du aldrig äldre en du är på bilden ovan. Den bilden är den sista jag tog på dig. Minns du, när vi va ute på Möja och fiskade.



Jag äter kräftor till din ära i dag och prinsesstårta, eller "Hammarbytårta" som du kalla de för.

Jag önska du fortfarande levde. Du hade varit stolt över syrran, hon är så duktig och kämpar på med sina studier, hon vet vad hon vill och ser till att lyckas med det. Du skulle ha gillat de.
Du hade skrattat gott åt Rasmus och hans fotbollssparkar, fotbollar flyger jämt här hemma, vi hade dock bråkat om vilket lag han skulle heja på. Du hade sett en massa Sanna i Madicken, dom är så lika!

Tänk att du har 9 barnbarn, de flesta av dom har du inte träffat. Jag vet att du tyckte de va tråkigt att vara ensambarn, det va nog därför du ville ha så många barn själv och du hade gillat att vi fått så många barn! Du hade varit så stolt över din stora familj!

Jag saknar dig så mycke, dagar som denna, din födelsedag är extra svåra!
Ha de gott i himlen, hälsa farmor och farfar från mig.





Syrran Rasmus och jag har tänt ljus på pappas grav.

Rasmus hjälper gärna till, han håller jag tänder.


Sen sätter vi tillsammans ner ljuset i lyktan.
Kolla in hans bruna arm mot min vita, man kan ju undra om vi har varit i samma land i sommar!!

Rasmus kollar om ljuset brinner, de tog några försök, de blåste så mycke.


Måste kolla ordentligt i, om de verkligen lyser :) Han tycker de e så spännande :)


Sne å vind... men ja vet inte hur många lyktor vi köpt, av nån andledning så försvinner dom....


Rasmus går runt och kollar andra gravar. Vissa är smyckade, vissa tomma, denna han står vid nu hade en häst :) De gillade han, men även fjärilar, duvor, änglar å div leksaker gillades. Det blev mycke, Nej Rasmus inte röra, bara titta.


Busig kille :)
Han hittade en jättefin begonia på marken.

Såg nästan ut som en ros.



Vi går alltid runt och kollar lite på alla gravar. Det är så lugnt och vackert här. Jobbigast är alla bebisar och barn som ligger här. Men de får en att uppskatta de man har, vi måste va rädda om varandra och livet.






När vi närmade oss graven kände Rasmus igen sig å sa, att här hade han minnsan varit med Kajsa och Madicken.




Höger sida på kortet är minneslunden, där ligger min farmor och farfar.
Jag försökte förklara för Rasmus att det är mammas pappa vi skulle gå och tände ljus hos. De va ett tag sen han va mekyrkogård Han undrade självklart varför han va död. Ja sa att de va för att han va så gammal gammal, så va de ju inte, han drunknade, men ja vill inte att Rasmus ska bli rädd för vatten, så vi tar den historien senare.
Han kollade upp i himlen och sa att där uppe är din pappa. Varför? Mycke varför och jag drog historien om att man kommer till himmelen när man dör om å om igen.
Det syntes att han funderade, han vände bort huvudet i bland och tittade på himmelen.
Tillslut sa jag, Rasmus när du blir jättegammal och dör, då kommer morfar Bosse stå där uppe i himmelen och vänta på dig och säga, välkommen till himlen Rasmus.