torsdag 21 augusti 2008

Uppropp, akuten och liten liten bebis :)

va hösten här och vi tjejer i familjen har haft sko uppropp!!

Madicken har längtat jättelänge efter att skolan skall börja, Kajsa vill inte börja igen och jag har en liten orosklump i magen! Har jag tagit mig vatten över huvvet? Kommer jag klara detta? jag får väl tänka så att dom som valde mig bland dom andra 230eleverna trodde på mig, då får jag väl lita på dem och också lita på mig..... usch svårt....


Så här såg det ut utanför kajsas och Madickens skola i tisdags. Lärarna stod som vanligt uppställda, berättade vad dom hette och vilken klass dom skulle ha i år.barnen som skall börja i första klass och förskolan såg så små och nervösa ut :) Ja minns hur det kändes! Mina tjejer såg jättestora och världsvana ut! Överallt hördes glada röster och barn kramades överallt.

Här har vi Kristina i Kajsas klass som håller upp deras klass skylt. Efter at alla fröknar sagt vad dom heter samlas alla barnen under sin skylt och sen tågar dom på led in i sina nya klassrum.
Kajsa har lämnat lågstadiet och äntrar nu mellanstadiets korridorer



Madickens fröken Marie är mycket uppskattad och hade en hel flock tjejer runt sig som inte kunde få nog av henne, Madicken håller hårt i hennes hand och vill inte släppa den.


Cornelia och Kajsa, Cornelia gör alltid konstiga miner när ja skall ta kort, med flit, hon är sån :) Men väldigt väldigt sällan kan man lyckats ta ett kort där hon är "normal" :)


Madicken kramar Clara så hårt att ja va osäker på om hon skulle överleva....


Maya och Madicken, dom leker mycket, bråkar blir sams, bråkar, blir sams, dom är helt klart för lika, båda skall bestämma och ingen vill ge sig... :)


Sveriges nästa fotbollsproffs! Värmdö tjejers hetaste brudar :)
Kajsa snabb som en vässla, Malin stabil och Eva tjejernas svar på Zlatan!


Malin och Kajsa i sitt nya klassrum. Det var fri placering i dag, tjejerna satte sig snabbt längst fram och hjälpte fröken med att dela ut böcker, papper, sudd och pennor.
Det har börjat 3 nya killar i deras klass. Den ena killen va värsta snyggingen.. tyckte jag, Kajsa bara suckade när ja sa vad jag tyckte.... hmmm man börjar bli en sån där mamma som inte fattar ett skit... ;)

Efter tjejernas uppropp var det dax för mig att åka på mitt inne i stan.
Anna som gick i min klass på komvux har också kommit in, så vi möttes i slussen och åkte gemensamt in, kul att ha sällskap. Vi satt efter våra klasser i en stor sal. Jag kände igen några som var på samma interjuv som mig.
månda sätter det igång på riktigt, då väntar 1½ år rent slit sa de högsta hönset till oss.... HJÄLP! En av de jobbigaste sakerna är nog att våra salar är 6tr upp... utan hiss!! Ja kommer döööööö!

I måndags på natten började Rasmus få svårt att andas, krupp hostan kom som ett brev på posten :( åååååå ja orkar inte mer sjukdomar!! Varför kan han inte bara få vara frisk! Jag kände direkt den där, "vem ska va hemma i morrn" klumpen i magen... snart är det dax igen, allt bråk om Rasmus sjukdomar Det lutade med att han fick sova mellan oss på natten. Rasmus vaknade lycklig, Micke och jag var totalt ledbrutna och jag hade en förfärlig huvudvärk!

Micka va hemma på tisdagen, vi andra hade ju uppropp och min kunde jag inte missa.
han blev dock inte bättre under dagen, så på kvällen åkte vi in till akuten med honom. Jag hatar akuten!! Finns det nått tråkigare ställe att spendera sin kväll på!!! men vi hade tur, vi var hemma två timmar efter att vi hade åkt, så dom va snabba denna gång. Rasmus fick som vanligt andas in astma medicin, få kortison tabletter och stick i fingret. Han hade feber och fick en alvedon. han sov som en stock hela natten!!

I går hade jag bebis besök!!
Lilla underbara Lucas var på besök med sin mamma Malin.



Så vacker! Som en liten docka!






varm go underbart doftande bebis....

Liten hand..
Typiskt bebis hand, hårt knuten




vackra mörka ögon kollar rakt in i min hjärta
liten liten bebis i min soffa
Så kom Rasmus hem från dagis... först stod han bara och titta en bit i från... va vad det för konstigt mamma hade i famnen?
Sen kom ha och frågade -får klappa. han klappade så fint och försiktig och frågade varje gång om han fick klappa. Sen ville han hålla. Ja hörde hur Malin höll andan när ja glatt la ner hennes nya lilla bebis i Rasmus famn. Men han var så duktig Rasmus, satt alldeles still.


Det ser inte ut som om han gjort annat i sitt liv en att ha bebisar i famnen :)
han skulle bli en sådan bra storebror!


Lucas får en puss :)


Så färdig pussad och han överlevde de me :)

liten fot.
Lucas ligger på mitt bröst


Stackars Malin, när ja väl snott Lucas fick hon honom inte tillbaka... :)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Åh vilka underbara bilder! Du borde bli fotograf! Tror det kommer gå så bra så på den nya skolan. Som du skrev, de har valt DIG! Och se trappoirna som en bra vardagsmotion :)

Kommer gå strålande! Jsg tror på dig!

kramar

Anonym sa...

(jag kan inte stava alls idag, haha.
Trapporna*)

Anonym sa...

Men!! jag*
Haha, förlåt måste rätta mig. :P